Tahtakuruları her zaman evde

Tahtakuruları her zaman evde tedaviye yanıt vermez. İnsan kanıyla beslenen elma çekirdeği büyüklüğündeki bu böceklerin, biyolojilerinin ve davranışlarının bir işlevi olarak öldürülmesi zordur. En iyi ihtimalle, kendin yap ev tedavileri, tahtakuruları yer değiştirmeye zorlayabilir ve istilaları daha hızlı yayabilir. Bu böcekler, kolayca nüfuz etmeyen sert, koruyucu bir kabuğa sahiptir. Haşere kontrol ürünlerinin öldürmek için böcekle doğrudan fiziksel temasa geçmesi gerekir; ve yumurtaları şu anda EPA tarafından konut kullanımı için onaylanan ürünlerden etkilenmez.

Tahtakuruları beslenmedikleri zaman erişilemeyen boşlukların derinliklerinde, küçük yarıkların içinde, duvarların içinde, süpürgeliklerin arkasında, döşeme tahtalarının altında ve elektronik cihazların içinde saklanırlar. Tahtakuruları ve yumurtaları da giysiler ve eşyalar üzerinde kolayca taşınır ve istilaların bir ev veya apartmana hızla yayılmasına izin verir. Bu biyoloji ve davranış kombinasyonu, tek bir haşere kontrol tedavisi ile tüm bir tahtakurusu istilasını öldürmeyi neredeyse imkansız hale getirir. Bir tahtakurusu istilasını başarılı bir şekilde yok etmek ve tüm gizli böceklerin ve yeni yumurtadan çıkmış yumurtaların öldürülmesini sağlamak için tipik olarak iki hafta arayla üç profesyonel haşere kontrol tedavisi gerekir.

Tahtakurusu ilaçlama yok etme konusunda uzmanlığa sahip lisanslı bir haşere kontrol şirketi tarafından yapılan profesyonel imha, tahtakurularını yok etmenin en etkili yoludur. EPA, web sitesinde yayınlanan Bed Bug Bilgi Sayfasında, "Sorunu kendiniz tedavi etmeye çalışmak için zaman ayırmak yerine, mümkün olan en kısa sürede bir haşere yönetimi uzmanı (PMP) almak, daha fazla istilayı önlemede çok etkilidir." 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haşere kontrol firmaları

Tahtakurusu istilası 0 534 662 85 40